• Rødkærsbro Skole
  • skole.roedkaersbro@viborg.dk

Flekstabilitet - Engagement - Tryghed - Anerkendelse - Samhørighed

Hasse Valdemar Mortensen den 19-05-2015

Vedr. ny app (Ask.fm) som potentiel mobbeplatform!

Digitale medier skaber generelt en ny potentiel mobbeplatform blandt børn og unge, og nu behøver de udøvende ikke længere stå frem for at fremsætte krænkende og urimelige ytringer.

Med den nye app - Ask.fm - kan anonym mobning desværre blive en del af hverdagen for nogle skolebørn, og forældre kan kun vanskeligt opdage mobningen. Her på skolen har vi dog kun kendskab til en enkelt episode, hvor nogle større elever har kommunikeret uhensigtsmæssigt via denne app. Det skulle gerne forblive ved dette ene tilfælde, hvorfor vi naturligvis forsøger at være på forkant med information til jer forældre, således I kan få en skærpet bevidsthed om app'en med henblik på at tage den nødvendige snak med jeres kære børn derhjemme.

Ask.fm er den, for tiden, mest udbredte socialmedia-applikation, der bruges til mobning, og efter et længere tilløb i udlandet har danske børn fået øjnene op for dens muligheder.

Mange forældre er uvidende om applikationen og har derfor ikke et grundlag at tale med børnene ud fra. SSP i Viborg Kommune har i vedhæftede brev samlet det vigtigste, som forældre bør vide om denne app.

Her på skolen er denne app selvsagt ikke velkommen. Vi har plads til alle, men ikke til alt!

Mvh.
    Hasse Valdemar Mortensen